keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Amerikka 2, 1992

AUTOMATKA FLORIDASSA 19-29.2.1992                               

(Ajokartta jutun lopussa)

Teki mieli lähteä Amerikkaan, sillä Euroopassa oli talvi. Teimme kymmenen päivän reissun Floridan lämpöön. Poikien hiihtoloma sattui matkan sisälle. Reissuun lähti koko perhe eli vaimo ja minä sekä 9- ja 14-vuotiaat poikamme.

Veli vei meidät keskiviikko-aamuna 19.2.1992 Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta lensimme Lufthansalla Frankfurtin kautta Miamiin. Koneemme Frankfurtista Miamiin oli Boeing 747 eli Jumbo-Jet. Miamin kentällä soitimme puhelinautomaatista ilmaiseen numeroon ja konfirmoimme paluulentomme.

Olimme varanneet hotellin ensimmäiseksi yöksi Miami Beachiltä jo senkin vuoksi, että USA:n tullivirkailija kysyy aina majoitusta maahan saavuttaessa. Selvisimme kuulustelusta puhtain paperein. Astuimme autovuokraamojen halliin, josta etsimme Budgetin tiskin. Olimme varanneet etukäteen Lincoln Town Carin ja sen saimme, mutta se oli väriltään vaalean sininen. En viitsinyt väsyneenä valittaa väristä. Olisin halunnut valkoisen.

Ajaessamme hotellin pihaan osuin oikealla etupyörällä kanttikiveen sillä seurauksella, että rengas puhkesi. Vaihdoin pimeällä hotellin pihalla isomman poikamme kanssa tilalle pienen vararenkaan ja kävimme nukkumaan. Hotellissa oli suuri aula, jonka sisustuksena oli 50-luvun bensa-asema ja vanhoja amerikanrautoja asennettuina seinille, kattoon ja lattioille. Hotellimme oli meren rannassa ja parvekkeelta oli suora näkymä Atlantille.

Ajoimme aamulla autovuokraamoon, josta saimme tilalle tuliterän valkoisen Town Carin. Auton vaihto oli nopea. Luulin, että he vaihtavat renkaan, mutta saimme uuden auton ja vieläpä oikean värisen. Lähdimme tielle nro 27 kohti Lake Okeechobee-järveä. Pidimme taukoa South Bayn kahvilassa, jonka vieressä oli rekkojen parkkipaikka. Pienempi poikamme piti rekoista, hän meni autojen luo ihmettelemään niiden kokoa ja komeutta.

Hotellimme oli Miami Beachillä. Näkymä parvekkeelta.
                 
Ostimme tienvarsimyymälästä hedelmiä

South Bay, rekkamies ja rekat
                                                
Jatkoimme Kissimmeehen, josta valitsimme majapaikaksemme Embassy Motelin. Ostimme yhden päivän liput sekä Disney Worldin Magic Kingdomiin että Epcot Centeriin.

Menimme perjantai-aamuna Disney Worldiin. Ajoimme 10 km matkan Magic Kingdomin valtavan pysäköintikentän Hessu Hopo-nimiselle parkkilohkolle. Sieltä huristelimme kiemurtelevalla kumipyöräjunalla huvipuistoon. Kävimme seuraavissa paikoissa: Pirates of the Carribbean, risteily Richard F. Irvine-nimisellä siipirataslaivalla, Mad Tea Party, It´s a Small Word, Mikki Hiiren koti, iltashow Cinderella Castlen edessä. Ehdimme illalla vielä uimaan omalle motellillemme.

Seuraavana aamuna menimme Epcot Centeriin heti, kun se aukesi. Mitä näimme siellä: Mexicon, Kiinan, Norjan, jossa oli venematka tunturin sisällä. Saksan, jossa ruokailimme Ravintoja Bier Gartenissa, Italiassa. Kävimme myös USA:ssa, jossa oli ilotulitus keskellä päivää sekä Italiassa ja Englannissa. Lisäksi vielä nämä: World of Motions, Horizons ja iso golfpallo Spaceship Earth.

Astuimme Spaceship Earthin sisään ja lähdimme avaruusmatkalle. Avaruusaluksen penkkirivit nousivat loivassa ympyrässä keskilattiana olleen pyöreän lasi-ikkunan ympärille kuin pyöreässä elokuvateatterissa. Lasi-ikkunan halkaisija oli lähes 10 metriä. Laukut ja kassit piti laittaa turvallisuussyistä penkkien alle, kuin lentokoneissa. Turvavyöt käskettiin kiinnittää. Lähtölaskennan jälkeen koko katsomo alkoi täristä huojua. Pauke oli kova. Lieskat näkyivät keskellä olevasta pyöreästä ikkunasta. Aloimme kohota. Ensin näkyi Cape Kennedyn Nasan rakettiasema, sitten USA:n itärannikko, sitten koko Amerikka ja lopuksi loittoneva maapallo. Kyyti rauhoittui ja avaruuden ääretön äänettömyys sekä täydellinen hiljaisuus vallitsivat. Menimme eteenpäin moninkertaisella äänennopeudella. Matkustamossa oli hiirenhiljaista.

En muista laskeuduimmeko kuuhun vai kiersimmekö vain sen ympäri. Lopulta kuitenkin lähdimme paluumatkalle ja laskeuduimme maahan samaan paikkaan, mistä olimme lähteneet. Laskeutuminen tapahtui niin, että ensin tuli näkyviin sinivalkoinen maapallomme, sitten USA ja lopuksi Cape Kennedy. Jarruttaessa rakettimme tärisi samalla tavalla, kuin noustessa. Laskeutuminen onnistui hienosti ja olimme pian maassa. Avasimme turvavyöt ja lähdimme kokemusta rikkaimpina astelemaan turvalliselle maan kamaralle.

Disney World, Mikki Hiiren koti ja auto

Siipirataslaiva

Diamond Horseshow Jamboree, Liberty Square

Pirates of the Caribbean, venematkalla nähtyä
                                                 
Spaceship Earth
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Automatkamme jatkui sunnuntaiaamuna. Pysähdyimme Lakelandin pikkukaupunkiin kirkon viereen jumalanpalveluksen aikaan. Oli Pyhä-aamun rauha ja aistimme sen. Ajoimme Tampan läpi Mexiconlahden rantaan Clearwateriin. Majoituimme Indian Rock´s Beachille Sea Resort Moteliin, jonka uima-allas ja lepotuolit oli erotettu aidalla Mexiconlahden beachista. Uimme paljon, pojat sitäkin enemmän.

Indian Rock´s Beach. Sea Resort Motelin altaassa oli lämmitetty vesi.

Pyhä-aamun rauhaa Lakelandissa

Maanantai-aamuna jatkoimme ajoa Floridan länsirannikkoa pitkin kohti etelää. Koko ajan oli ollut suomalainen kesäsää ja olimme shortseissa. Lämpötila oli +20 ja +25 asteen välillä.

Nuoremmalla pojalla oli nimipäivä, kun heräsimme Treasure Islandilla Buccaneer Motelissa. (Aarresaari ja Merirosvo-Motelli). Menimme motellin vastapäiseen aamiaisravintolaan syömään ylimakeita, siirapilla voideltuja pannukakkuja. Viimeiset jäivät syömättä. Edellisenä iltana olimme uineet Aarresaaren biitsillä. 

Kävimme kaupoilla St Petersburg Mallissa. Sieltä ajoimme pitkän sillan yli kohti etelää ja saavuimme Fort Myersiin. Kaupunkiin laskeudutaan mäeltä ja ylitetään vesistön ylittävä silta. Näkymä oli kaunis. Ulkoilimme liaanipuistossa ja jatkoimme kohti Naplesia.

Naplesista löysimme asunnoksemme Trails End Motelin, jossa oli heated pool. Lämmitettävä uima-allas oli poikien ainoa ehto, kun etsimme yöpaikkaa. Motellihuoneessamme oli kaksi king size-petiä, jääkaappi ja TV. Kävimme aamulla Naplesin pierillä ja biitsillä. Kävimme Venetian Villagessa ja Naples Mallissa. Pidimme kovasti siististä kaupungista, josta lähdimme itään Tamiami trailia pitkin. Pysähdyimme Evergladesissa alligaattorisafarin lähtöasemalla, mutta emme lähteneet retkelle. Matka jatkui kohti Miamia.

Treasure Island, Buccaneer Motel

Naples, Trail´s End Motel

Naples oli tosi kiva paikka

Naples, Venetian Village

Naples Mall

Naples Mallin parkkipaikka

Tamiami Trail

Käännyimme ennen Miamia etelään. Suuntana oli ensin Key Largo ja sitten 100 mailin päässä oleva Key West. Valtatie 1 oli erikoinen. Siinä on 44 saarta yhdistettynä lukuisilla silloilla. Vieressä oli omilla silloillaan rautatien jäännökset. Hurrikaani tuhosi rautatien vuonna 1935. Maantie valmistui 1938. Kysyimme yhden pikkusaaren turistitoimistosta hyvää, paikallista ruokapaikkaa. Meille neuvottu paikka oli hylätyn kalavajan näköinen harmaa lautakoppi, mutta ruoka oli erinomaista.

Saavuimme Key Westiin. Ajoimme ensin kaupungin ympäri katsellen paikkoja ja etsien yösijaa. Key West on saari, minne tie loppuu. Otimme majapaikaksemme Motel Blue Lagoon-nimisen lämmitettävällä uima-altaalla varustetun motellin. Uima-altaan vieressä oli iso, maalaamattomasta puusta tehty patio, jossa oli aurinkotuoleja motellin asukkaille. Vaimo ja minä istuskelimme tuoleilla, poikamme polskuttelivat altaassa. Oli rattoisaa ja aurinko paistoi lämpimästi. Key Westissä on tropiikin ilmasto.

Ajoimme kylille ja parkkeerasimme vaunun. Kävelimme pääkatua Duval Streetiä pitkin Mallory Squarelle katsomaan auringonlaskua. Aukiolla oli paljon ihmisiä ja temppujen tekijöitä. Aurinko laski nätisti mereen ja ilta hämärtyi. Menimme syömään ja sitten nukkumaan.

Seuraavana päivänä katsastimme USA:n mantereen eteläisimmän pisteen. Tynnyrimäinen muistomerkki oli meren rannassa ja siinä luki: The Southernmost Point of Continent USA, 90 miles to Cuba. Kävin ottamassa oluen Hemingwayn kantapaikassa Sloppy Joe´s Barissa. Perhe hoputti vauhtia, että päästään äkkiä paitakauppaan. Kukin meistä sai valita itselleen kuvion paitaansa, malleja oli kymmeniä. Omaan paitaani painettiin kuvio, jossa oli auringonlaskun pastellivärit, palmuja, keltainen kuu ja vene.

Key West, Sloppy Joe´s Bar

Key West, Duval Street

Key West, Mallory Square

USA:n mantereen eteläisin piste, 90 mailia Kuubaan                              

Tankkasimme perjantai-aamuna Key Westissä. Toinen huoltoaseman mies oli letkun päässä ja toinen pesi ikkunat. Gallona bensaa maksoi dollarin eli neljä markkaa. Se tekee markan litra. Suomessa litra bensaa maksoi neljä markkaa. Bensa oli siis neljä kertaa kalliimpaa, kuin Suomessa. Lincoln kulutti kaksi kertaa niin paljon, kuin Toyota Camrymme, joten ajaminen Amerikassa oli puolta halvempaa, kuin Suomessa. MOT.

Lähdimme Key Westistä tyytyväisinä, se oli nähty. Ajoimme pois samaa tietä, mitä olimme tulleet. Jäimme viimeiseksi yöksi Sea Dell Moteliin Marathonin saarelle. Pojat uivat motellin ulkoaltaassa, jonka vieressä kasvoi nelimetrisiä kaktuksia. Suomen ikkunalaudoilla samat kaktukset ovat pieniä. Lämmitimme omassa keittiössämme pizzat, jotka kärähtivät. Savu täytti koko huoneiston.

Key Westin rautatiesilta ei ole käytössä

Matkalla Key Westistä Miamiin

Puomilla yhdistetty loma-autoyhdistelmä

Kaktukset ovat samoja, joita Suomessa kasvatetaan ruukuissa ikkunalaudoilla

Matkalla Key Largoon, josta edelleen Miamin lentoasemalle

Lauantai-aamuna uimme Marathon public beachillä. Sitten lähdimme kohti Miamin lentokenttää, oli lähtöpäivä. Ennen Key Largoa tapahtui onnettomuus. Ajoin kuuden auton letkassa toiseksi viimeisenä, kun etummainen auto pysähtyi kääntyäkseen vasemmalle. Taaimmaisina ajaneet eivät nähneet kääntyvän aikeita, joten seurasi liuta äkkijarrutuksia. Sain juuri ja juuri pysäytettyä, enkä osunut edellä ajavan perään, mutta takanani ajanut auto törmäsi meihin. Meiltä rikkoutui takavalo ja vähän peltiä rutistui. Peräänajajalta hajosi entuudestaanpaklattu etulokari. Otin henkilötiedot ja tunnustuksen miehen syyllisyydestä, sitten matka jatkui. Oli kiire kentälle.

Saavuimme Miami International Airportiin. Palautimme auton Budgetiin ilman vaikeuksia, sillä meillä oli täysvakuutus. Sitävastoin lentoasemalle tultuamme kiire oli päällä ehtiäksemme koneeseen. Vaimo huusi accident, accident ja kiilasi tsekkausjonon keulille ja me muut perässä. Accident oli ollut jollain muullakin jonon hännillä, kuului huuto. Me menimme kuitenkin eteenpäin ja saavuimme lähtöportille ajoissa. Huokaisimme vasta koneessa. Mehu, Ginger ale ja valkkari maistuivat. Ajoimme 1800 km.

Meidän piti lähettää myöhemmin Suomesta selvitys kolarista. Olisi pitänyt kutsua poliisi, kun vuokrattu auto on osallisena onnettomuudessa, vaikka henkilövahinkoja ei sattunutkaan.

Reittimme Floridassa

Key Westin tie
                                                                    








      


tiistai 29. syyskuuta 2020

Keski-Eurooppa 8, 1991

AUTOMATKA KESKI-EUROOPPAAN 5-19.7.1991

(Reittikartta jutun lopussa)

Keski-Eurooppa veti perhettämme taas puoleensa. Lähdimme lomareissulle töiden jälkeen 5.7.1991. Matkaseurueemme käsitti jälleen oman perheen eli vaimon ja minut sekä poikamme, jotka olivat 9- ja 14-vuotiaita. Matka-auto oli viininpunainen kahden litran Toyota Camry. Kesäpyörissä aluvanteet. Majoitusta varten meillä oli kaksi telttaa, jotka olivat kattoboxissa muiden yöpymistarvikkeiden kanssa.

Ajoimme aluksi Turkuun, josta seilasimme ms Vellamolla yön yli Tukholmaan. Lähdimme aamulla aikaisin köröttelemään Tukholmasta etelään. Ljungbyn maauimalassa vietimme keskipäivää uiden ja makaillen auringossa. Menimme perinteisesti lautalla Helsinborgista Helsingøriin ja Rødbystä Puttgardeniin. Ajoimme yöksi Ostseebad Burgin camping-alueelle. Ajo Saksan baanoilla alkoi seuraavana aamuna.

Tuleva yö vietettiin Keski-Saksan Harz-vuoristossa Goslarin leirintäalueella. Kuljeskelimme Goslarin hienossa kaupungissa kanavien varsilla ja uimme freibadissa. Kävimme kyläjuhlien isossa tivolissa.

Lähdimme reissuun Vantaalta

Goslarin Camping, Saksa

Goslar freibad

Matka meni eteenpäin rattoisasti ja vikkelästi. Tulimme Etelä-Saksaan Rothenburg ob der Tauberiin ja menimme kaupungin freibadiin uimaan. Tuttu paikka aikaisemmilta käynneiltä. Sieltä suunnistimme Bodenseen rannalle Lindauhun, josta käytetään myös ilmausta Lindau-Insel. Kaupunki sijaitsee saaressa. Camping-Lindau on Boden-järven rannassa ja taas uimme. Lämmin kesä vallitsi Keski-Euroopassa. Lindau kuuluu Saksaan, Bodenseen itärannan Bregenz Itävallalle ja eteläranta Sveitsille.

Vuokrasimme neljä polkupyörää, joilla ajelimme pitkin Lindaun katuja ja pidemmällekin eli toista siltaa pitkin kaupungista pois ja toista siltaa kaupunkiin takaisin. Kahvit ja limpsat nautimme eteemme sattuneissa ulkoilmakahviloissa. Pelasimme pienoisgolfia. Lindaun sataman portinpylväinä ovat majakka ja leijona-patsas, joiden välistä veneet ja muut alukset saapuvat satamaan. Ostin kokoelmiini tinapikareita.

Lindau Camping

Vuokrasimme Lindaussa polkupyörät

Pyöräilimme Bodenseen rannoilla

Lindau oli kiva

Pojat Lindaun satamassa

Lähdimme Lindausta Bodenseen pohjoisrantaa seuraten meille suositeltuun Langenargeniin, jossa kärvistelimme tukalassa helteessä. Autossa ei ollut ilmastointilaitetta. Palasimme takaisin ja kiersimme Itävallan Bregenzin kautta Sveitsin puolelle Romanshorniin ja edelleen Mainau Blumeninseliin eli Mainaun Kukkasaareen. Saari on kuuluisa kukkatarhastaan ja se on kuin Paratiisi maan päällä. Kukkaa jos jonkinlaista oli kaikkialla, ja myös kukista tehtyjä suuria eläinhahmoja. 

Kävimme Konstanzin rannassa uimassa ja söimme Graf Zeppelin Gaststättessä. Sveitsin Konstanz on kaksoiskaupunki Saksan Kreuzlingenin kanssa. Ajoimme uudestaan Itävaltaan. Tie Bezauhun johti Alppien kainaloon. Ensin Warth ja sitten Lech, jossa nautimme kahvit ja jätskit. Koski kohisi valkeana Lechin läpi. Saavuimme St. Antoniin, joka on tyylikäs alppikylä. Sitten Landek ja Imst, jossa helle yltyi +35 asteeseen. Uimme hartaasti Imstin freibadissa ja makailimme varjossa.

Sivuutimme Innsbruckin ja saavuimme pienen Westendorfin leirintäalueelle telttailemaan. Viihdyimme Westendorfissa hyvin ja vietimme aikaa palloilemalla kivassa alppikylässä pitkään. Teimme päivän kestävän patikkaretken ylös Kizbühelin alpeille. Olimme shortseissa, alppiaurinko paistoi. Kaipasimme jäähdytystä.

Mainau Blumeninsel, Sveitsi

Sveitsin Konstanz ja Saksan Kreuzlingen ovat kaksoiskaupunki. Kuvassa maiden raja.

Itavaltaa Bregenzistä itään

Lähellä Innsbruckia

Westendorf Camping

Westendorf oli mukava kylä

Ajoimme Werfeniin, jonka lähellä on Eisriesenwelt eli suuri jääluola. Sinne ajettiin ensin serpentiinitietä, sitten mentiin kabiinihissillä ylös vuorelle ja loppumatka käveltiin. Jo satoi vettä ennen luolaa ja luolassa tippui lisää vettä niskaamme jäisestä katosta nollakelissä. Meillä oli kaksi sateenvarjoa. Kastuimme silti märiksi, palasimme autolle ja ajoimme Hallstattin kahvilaan lämmittelemään kuumalla kaakaolla. Vaihdoimme kuivaa yllemme. Varasimme huoneen Hallstattin majatalosta ja jäimme paikkakunnalle yöksi. Kyläkirkon ovi ei ollut lukossa, joten kiipesin isomman pojan kanssa huteria rappuja kirkontorniin katselemaan maisemia.

Aamulla kävimme ihmettelemässä hautausmaalla Beinhausia eli luutaloa, jonka ovet olivat auki. Sääriluut olivat pinossa kuin klapit. Pääkallot olivat hyllyillä, otsiin oli tussilla kirjoitettu vainajan nimi. Valokuvaus oli kielletty, joten en laita tähän kuvaa. Hallstattin hautausmaa on pieni ja se on rinteessä, joka viettää järvelle. Vainajien luut poistetaan haudoista, jotta uusille vainajille saadaan tilaa.

Olimme matkalla Eisriesenwelt-jääluolaan

Tulimme Eisriesenweltistä märkinä ja ulkonakin satoi

Saavuimme Hallstattiin kuumalle kaakaolle

Lähdimme Hallstattista kotia kohti. Posotimme Saksan Ingolstadtiin lounaalle ja yöksi Bambergiin. Bambergissa vietimme seuraavaa päivää maleksimalla kaupungilla ja istuskelemalla ulkoilmakuppiloissa. Joki virtasi Vanhankaupungin läpi.

Seuraava yö nukuttiin Lichtenfelsin leirintäalueella. Tilasimme illalla sämpylät ja aamulla jonotimme niitä leipomon auton tultua. Pienempi poika syötti loppumurut sorsille.

Eisfeldissä ajoimme aution raja-aseman läpi entisen DDR:n alueelle. Verhot lepattivat tullirakennuksen rikotuista ikkunoista. Raja-aita oli vielä pystyssä, vain tien kohdalta se oli poistettu. Saavuimme entisen Itä-Saksan Meiningeniin, joka oli soma pikkukaupunki. Torilla oli kiva kävellä ja katsella elämää.

Bamberg

Lichtenfelsin leirintäalueen sämpyläjono

Ajoimme Eisfeldissä entiseen DDR:ään

Saksojen välistä raja-aitaa oli vielä jäljellä

Meiningen

Nätti pikkukylä entisessä DDR:ssä

Lähdimme kohti pohjoista ja pidimme piknikin maaseudulla puisen vartiotornin lähellä. Vartijoita emme nähneet, mutta sotilasajoneuvoja oli tornin vieressä. Saavuimme Eisenachiin, Wartburg-autojen kaupunkiin. Ostin uuden Praktica BX20-kameran entisen Praktican tilalle. Käyttämäni pokkari ei miellyttänyt. Kunnon järjestelmäkamera sen olla pitää. Viivyimme Eisenachissa puoli päivää. Kaupunki oli sopivan kokoinen ja miellyttävän vanha ja tunnelmallinen. (Uusi kamerani hajosi pian, eikä sitä saanut Suomessa korjattua. Varaosia ei ollut saatavana.)

Olimme vahvasti kotimatkalla, suuntamme oli pohjoinen. Ajoimme uudelleen avatun rajanylityspaikan läpi Iftassa ja olimme pian Wizenhausenissa, joka oli nätti keskiaikainen kaupunki Göttingenin alapuolella. Ruokailimme Zum Zkump-nimisen ravintolan terassilla kävelykadulla. Oli kiva kesäkeli ja olimme shortseissa. 

Ajoimme Göttingenin ja Braunschweigin kautta Uelzenin eteläpuolelle, jossa oli kiva ruokapaikka sienen muotoisessa tienvarsikuppilassa Lüneburgin nummella Vanhan Suolatien varrella.

Ennen Lübeckiä kävimme Moislingin Citti Grossmarktissa ostamassa verovapaata elekroniikkaa. Samasta paikasta olimme ennenkin hankkineet tavaraa, etenkin radioita ja muita musiikkiin liittyviä vempaimia. Ajoimme Fehmarnin saarelle Puttgardenin satamaan, jossa jonotimme lauttaan kolme tuntia. Ennalta varattuja lippuja meillä ei ollut. 

Eisenachin asema ja posti

Ostin uuden Praktica BX20-kameran

Eisenach, Wartburg-autojen kaupunki

Eisenach

Bongasimme Eisenachissa kaksi hienoa Tatraa

Saksojen välinen raja Iftassa

Raja-aidan kyltti

Witzenhausen

Sympaattinen ravintola Lüneburgin nummella Vanhan Suolatien varrella

Moisling, Citti Grossmarkt

Jonotimme kolme tuntia lauttaan Puttgardenissa 

Ajoimme Tanskan läpi yhtä soittoa ja saavuimme Helsingøriin. Siellä jonotimme lauttaan kuusi tuntia ilta-yhdeksästä yö-kolmeen. Muu perhe nukkui, mutta minun oli pysyttävä hereillä ja ajettava nytkähtelevän jonon mukana vähän kerrassaan kohti lauttaa. Kesäsesonki oli kiivaimmillaan ja vain yksi lautta kulki, toinen oli rikki. Sinä yönä en nukkunut. Piristyimme vasta aamu-uinnilla Ruotsin Värnamossa. 

Aamu-uinti Värnamossa

Ajoimme Tukholmaan, jossa kävelimme Vanhassakaupungissa, Kuninkaanlinnan luona ja Sergelstorgetilla. Juoksin poikien kanssa puoli kierrosta Olympiastadionin juoksuradalla.

Seilasimme Tukholmasta Turkuun, josta ajoimme kotiin Vantaalle. Aloimme viettää arkea hyvillä mielin. Reissu sujui suunnitelmien mukaan ja kivaa oli. Ajoimme 5000 km. Työt alkoivat vasta viikon kuluttua. 

Ajoreittimme