keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tukholman ABBA-Museo 8.9.2016

TUKHOLMAN RISTEILY SYKSYLLÄ 2016

Kävimme Ullan kanssa risteilyllä Tukholmassa, laivamme oli Silja Symphony. Matka-aika oli 7-9.9.2016 ja reissun päätarkoitus vierailu ABBA-Museossa.

Silja Symphony lähti Helsingin Olympiaterminaalista 7.9.2016 klo 17.00 

Mielipaikkamme oli alkumatkasta laivan keulabaari

ABBA THE MUSEUM on Djurgårdenilla Vasavarvetin ja Gröna Lundin välissä. Vierailuaika oli varattava etukäteen netissä Sveriges Järnvägin sivuilta.

The Hep Stars-yhtyeen keikka-auto. Benny oli 1960-luvulla Hep Starsissa. Helsingin jäähallin ensimmäisessä konsertissa pääsiäisenä 1967 esiintyivät ensin Kirka and the Greatures, sitten The Hep Stars ja lopuksi The Moody Blues. Olin konsertissa velipojan kanssa. Meillä oli parhaat paikat eturivissä keskellä. Pääsylippu maksoi 8 markkaa.

Björn on ollut The Hootenanny Singersissä. Tässä heidän Volvonsa.

Frida ja Agneta

ABBA

Waterloo-kitara on museon vetonaula

WATERLOO-KITARA. Osaisipa tämä kitara puhua! Yksi ja ainoa alkuperäinen kitara maagisesta illasta Brightonissa 1974. Valmistaja legendaarinen kitaranvalmistaja Göran Malmberg ja lainassa omistajalta Alain Barthelilta.


 Brightonin Royal Pavilionin hevosmaneesi, jossa järjestettiin Euroviisut keväällä 1974. Vaimoa ja minua pyydettiin saman vuoden kesällä maneesiin iltapäivälehti The News of the Worldin henkilökuntajuhliin. Olimme Brightonissa English Language Centerin kielikursseilla. Waterloo raikui pubeissa illasta iltaan.

Näköispatsaat Björn, Agneta, Frida ja Benny 

ABBAN treenikämppä

Tukholman vesibussi

Merellistä taidetta

Turistina Tukholmassa. Kävelimme Djurgårdenista Strandvägeniä pitkin keskustaan ja sieltä satamaan.

Värtanin vanhaa matkustajaterminaalia purettiin

Upouusi matkustajaterminaali on iso

Laivamme oli odottanut satamassa koko päivän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti