torstai 16. helmikuuta 2023

Kreikka 2, 1976

SEURAMATKA KORFULLE SYYS-LOKAKUUN VAIHTEESSA1976

Olin vaimon ja ystäväpariskunnan kanssa kaksi viikkoa kestävällä Finmatkojen seuramatkalla Korfulla. Korfun saari sijaitsee lähellä Albanian ja Kreikan länsirannikkoa. Majapaikkamme oli Pontikonisissä sijaitseva oma villa, joka oli kaksi huoneistoa käsittävä omakotitalo meren rannalla muutaman kilometrin päässä Kerkirasta. Meillä oli käytössämme oma kerros. Parvekkeemme antoi merelle ja lentokentän kiitoradalle.

Villamme oli lähellä Korfun lentokentän kiitorataa

Meidän oma villa

Seurasimme lentokoneiden nousuja ja laskeutumisia

Kanoni

Pontikonissi


Vuokrasimme polkupyörät, joilla teimme retkiä lähiseuduille ja saaren pääkaupunkiin Kerkiraan. Kerkira sijaitsee Korfun puolessa välissä saaren itärannalla. Vuokrasimme myös auton, joka oli pikkuruinen Fiat 126. Siinä oli juuri sen verran tilaa, että mahduimme siihen kaikki neljä ja saimme edessä olevaan tavaratilaan mahtumaan kaksi suurta saviruukkua, jotka ostimme pölyisinä maalaiskaupan ylähyllyltä.

Ajoimme autollamme Korfun pohjoisen osan ympäri. Kävimme Kolourassa, Kassiopissa, Sidarissa, Kinopiastesissa, Paleokastritsassa, Achilleiossa.

Vuokrasimme polkupyörät

Benitses

Ranatatiellä Hotelli Argosta etelään

Perama

Tiellä Kerkirasta Hotel Argoon päin

Vuokrasimme pikkuisen Fiat 126:n. Kuva Paleokastritsastan rannasta.

Kuski ja apukuski

Achillionin palatsi

Akilleus

Tarzan ja Jane 

Georgiou-lahti

Taverna Kinopiastes'ssa. Ami, Ulla, Ana ja Eila.

Ostimme ruukut Luoteis-Korfulta

Lammaspaimen

Paleokastritsa

Achillion

Levysoittimen nimi oli Ami 200


Kerkiran keskustassa oli vaikutteita Venetsiasvallasta, Ranskalaisvallasta ja Brittiläisvallasta. Kaariholvien reunustamia katettuja jalkakäytäviä oli paljon. Yleinen kaupunkitunnelma oli miellyttävä. Tutustuimme mukavaan Prokopius-nimiseen kauppiaaseen, jonka myymälässä vietimme runsaasti aikaa. Hän valutti laseihimme retsinaa suuresta tammitynnyristään.

Näimme satamassa matkustajalaivoja, jotka seilasivat Italian Barin ja Kreikan Igumenitsan väliä. Yksityiset ihmiset tarjosivat huoneistojaan laivoilla saapuville matkailijoille. Samalla tavalla hankimme itsekin asuntomme saarihyppelyillä 1990-luvulla, kun kyselimme majoitusta saapuessamme laivoilla Kreikan monille saarille.

Kerkira

Kerkira

Kerkira

Kerkira

Kerkira

Ami, Prokopius ja Ana

Ami Peramassa

Ulla Peramassa

Kerkira

Vossikka- ja taksiasema

Eila ja Ulla kahvilla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti