torstai 25. helmikuuta 2016

Viron saarimaatka 41. Vohilaid ja Kassarin finaali: Orjaku lind torn-Orjaku sadam. Helmikuu 2014

VOHILAID JA KASSARI 22-23.2.2014

Vohilaidin saari on Hiidenmaan itäpuolella, Kassari kaakkoispuolella. Tässä vanhassa kartassa Kassari on vielä saari. Se on kuitenkin koillisrannastaan kasvanut Hiidenmaahan kiinni.


Vohilaidin kiertäjät märällä jäällä

ENSIMMÄINEN PÄIVÄ 22.2.2014

Kiersimme Vohilaidin saaren peilikirkkaalla ja vetisellä jäällä. Reissusta on vain yksi kännykkäkkuva Vohilaidin itäpuolelta. Kamerani varastettiin Barcelonassa ja siinä menivät kaikki kuvat.
  
Lähdimme Vohilaidin kiertoon Hiidenmaan Hagastesta ja sinne myös palasimme. Teimme matkaa 15 km. Vohilaid sijaitsee Viron mantereen ja Hiidenmaan välisessä salmessa lähes kiinni Hiidenmaassa. Toisilla oli luistimet ja toisilla sukset. Suksimiesten monot ja sukat kastuivat. Jäällä oli paikoitellen 5 cm vettä.

Indrek tippui vyötäröään myöten jäältä sulaan. Pyysin häntä odottamaan, jotta saan kuvan ja astuin taaksepäin kamera kädessä. Jos olisin astunut vielä yhden askeleen, olisin ollut avannossa minäkin. Indrek ei tietenkään odottanut, vaan nousi heti ylös.

TOINEN PÄIVÄ 23.2.2014

Seuraavana päivänä hiihdimme ja luistelimme Kassarin saaren luoteisimman niemen ympäri, mikä meiltä jäi heinäkuussa 2010 tekemättä. Aloitimme Orjakun lintutornilta ja lopetimme Orjakun satamaan. Jää oli kantavaa, lunta ei ollut missään. Teimme tuulista matkaa 7 km. Kassarin ympärysmitaksi saimme 45 km.

Majapaikaksemme Ülle oli varannut Kassarilta kahdeksi yöksi Dagen Haus Kylaliste Majan ja Dagen Haus Roose Maamajan. Meitä oli 17 henkeä. Virolaisia oli 14 ja suomalaisia 3.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti