torstai 21. syyskuuta 2023

Hämeenlinna 1964

MATKA TOIJALASTA HÄMEENLINNAAN HEINÄKUUSSA 1964 

ENSIMMÄINEN OMATOIMIMATKANI

Asuin Toijalassa. Lähdin naapurin Riken kanssa heinäkuisena sunnuntaina 1964 vesibussilla Toijalasta Hämeenlinnaan. Olin 15- ja hän 16-vuotias. Olin päässyt keväällä ripille. Olimme molemmat kesätöissä Posti- ja Lennätinlaitoksen Päävarastolla Toijalassa. Tein matkan omilla rahoillani. Olin saanut ensimmäisen palkkani, joka oli 200 mk/kk. 

Pukeuduimme molemmat ripppipukuihin. Oli valkoinen paita ja kravatti. Vuokrasimme kameran valokuvausliikkeestä. Yhtä vipua kääntämällä säädettiin kameran aukkoa aurinkoiselle tai pilviselle säälle. Etäisyys säädettiin käsin.

Vesibussi Aulanko tuli Tampereelta Toijalan satamaan ja jatkoi siitä Vanajavettä pitkin kohti Hämeenlinnaa. Oli jännää. Matkasää oli kesäisen lämmin ja aurinkoinen. Vesibussi oli täynnä matkustajia. Olimme takakannella koko matkan ajan.

Ensimmäinen pysähdys oli Sääksmäen uuden riippusillan kupeessa Viidennumerolla ja seuraava Aulangolla. Jäimme siellä pois laivasta ja kävimme jätskillä Hotelli Aulangon vieressä. Nousimme näköalapaikalle ja otimme kuvia. Näimme kivisen karhu-patsaan. Kävelimme Hämeenlinnaan, jossa kuljeskelimme kaupungilla koko iltapäivän. Palasimme iltajunalla Toijalaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti